Hélène Hendriks: ‘Johnny de Mol stopt niet met presentatie HLF8’

Rate this post

Hélène Hendriks: ‘Johnny de Mol stopt niet met presentatie HLF8’

Hélène Hendriks heeft begrepen dat haar collega Johnny de Mol doorgaat met de presentatie HLF8, ondanks de enorme controverse rondom zijn persoon. “Hij gaat het gewoon doen.”

Johnny de Mol en Hélène Hendriks © SBS 6

De druk op Johnny de Mol om voorlopig te stoppen met de presentatie van HLF8 neemt toe, maar volgens zijn vaste invaller Hélène Hendriks zijn er geen tekenen dat hij opstapt. Wel presenteert ze het programma volgende week donderdag en vrijdag. “Dat was al een tijdje in de planning ja. Dat staat al weken.”

Poepende hond

Hélène werd woensdag met spoed opgeroepen door SBS 6, omdat Johnny op het laatste moment besloot om vanwege de uitgelekte aangifte van Shima Kaes geen uitzending te maken. Vlak voor de show werd Johnny geadviseerd om de show tóch maar wel te doen, waardoor Hélène uiteindelijk aan tafel zat als sidekick.

Ze moest vanwege alle spoed haar hond meenemen naar de studio. Die begon daar te poepen. “Ik werd uit het bos geplukt, ik moest daarnaartoe, het was twee uur rijden en daarna moest ik de inhoud voorbereiden. Ik kon haar niet meer uitlaten. Dan maar een poepje op de studiovloer. Harry de Winter vond het niet zo leuk. Die vond het stinken.”

‘Johnny gaat door’

Johan Derksen heeft er voor gepleit om Johnny van HLF8 af te halen. Hij vraagt Hélène in Vandaag Inside: “Ben jij niet bang dat ze jou helemaal op dat HLF8 willen zetten?”

Nee, zegt Hélène. Volgens haar gaat Johnny er gewoon mee door. “Ehhh, de komende tijd bedoel je? Nou, ik heb begrepen dat Johnny het gewoon gaat doen de komende tijd. Dus nee, ik denk het niet. En ik heb ook gezegd dat voetbal altijd voorgaat.”

René maakt grap

Hélène is vaste gast in de donderdagshow van Vandaag Inside, maar ze gaat volgende week op die dag dus HLF8 presenteren. Wilfred Genee: “Volgende week kan je er niet zijn!”

Hélène Hendriks: “Ja, ik kom denk ik toch wel!”

Wilfred: “Je komt erna gewoon?”

Hélène: “Ja.”

René van der Gijp: “Het is ook wel leuk om in een programma te zitten waar wel mensen naar kijken toch?”

Hélène: “Hahahaha. Ja, dat vond ik ook.”

Patriarchaat

Volkskrant-columnist Loes Reijmer vindt het raar dat Johnny gewoon doorgaat met HLF8, schrijft ze. Zij vindt de aangifte van Shima Kaes best overtuigend. “In ieder geval voldoende aanleiding voor een pas op de plaats.”

Johnny is echter ’telg uit de invloedrijkste mediafamilie van Nederland’, schrijft Loes. “De beschuldigingen aan zijn adres zouden weleens de ultieme test voor het patriarchaat kunnen zijn.”

Eén van Johnny’s gasten is maandagavond Sunnery James. Zijn sidekick is Fidan Ekiz.

Source link

#Hélène #Hendriks #Johnny #Mol #stopt #niet #met #presentatie #HLF8