Laatste nieuws over het coronavirus 10-10-2020
http://www.hartvannederland.nl/wp-content/uploads/2020/10/anp-423457450.jpg
De tweede coronagolf stopt vooralsnog nog niet. In de afgelopen week zijn meer dan 27.000 besmettingen vastgesteld. In ziekenhuizen en op de ic’s wordt het steeds drukker. Het ene na het andere ziekenhuis stelt operaties en afspraken uit, en het aantal opgenomen coronapatiënten is inmiddels gestegen tot boven de duizend. Volg hier het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland.
– Aantal nieuwe bevestigde coronabesmettingen vrijdag: 5.983
– Huidig aantal coronapatiënten in het ziekenhuis vrijdag: 1.139
– Huidig aantal coronapatiënten op de intensive care vrijdag: 239
– Aantal gemelde sterfgevallen tot nu toe: 6.518
– Check hier het aantal coronabesmettingen in jouw gemeente
Update De CoronaMelder-app is vanaf nu landelijk actief
Inhoudsopgave
Vanaf vandaag is de CoronaMelder-app van de overheid in heel Nederland actief. De app is ontwikkeld met als doel om nieuwe besmettingen met het coronavirus sneller op te sporen en om mensen die in de buurt zijn geweest van een besmet persoon eerder te waarschuwen. Maar hoe werkt de app precies?
Update 02:07 – Experts verwachten dat coronavirus in zomer 2021 beheersbaar is
Economen en gezondheidsexperts verwachten dat het coronavirus rond de zomer van 2021 beheersbaar is en het gewone leven weer opgepakt kan worden. Ondanks dat we volop in de tweede golf zitten, kan het kabinet in hun ogen beter het ‘nieuwe normaal’ afschaffen. Dat zeggen ze tegen De Telegraaf.
“Het is redelijk om te denken dat dit rond de komende zomer grotendeels voorbij is”, stelt gezondheidseconoom Xander Koolman. Het kabinet is nu erg ad hoc bezig, maar zou juist ook een perspectief voor 2021 moeten schetsen, stellen de deskundigen.
“We weten steeds beter aan welke knoppen we kunnen draaien om corona onder controle te houden. Daarom zou de overheid op een rij moeten zetten wat wanneer beschikbaar is”, aldus ING-econoom Marieke Blom. Bedrijven en werknemers hebben volgens haar sterke behoefte aan “een stip op de horizon”.
De deskundigen verwachten niet dat het virus in 2021 is verdwenen. Maar meer kennis van het virus, een vaccin, forse inzet van sneltesten en beter bron- en contactonderzoek kan er in hun ogen voor zorgen dat het gewone leven weer mogelijk is en het ‘nieuwe normaal’ niet langdurig aanhoudt.
Ook het afbouwen van de steun voor bedrijven valt niet goed en leidt tot onnodige faillissementen en werkloosheid. “Het oude normaal zou het doel moeten zijn”, zegt hoogleraar Bas Jacobs. “Dan heeft het toch geen enkele zin om je hele economie te verbouwen?”